ГАБРОВО „БЪЛГАРСКИЯТ МАНЧЕСТЪР“ – ДРЯНОВО ГРАДЪТ НА КОЛЮ ФИЧЕТО – БОЖЕНЦИ – ТРЯВНА

3 ДНИ / 2 НОЩУВКИ 
01 – 03 АПРИЛ 2022 г   ЦЕНА: 165 лв 

1 ден: 07:00 Отпътуване от Бургас
– Соколски манастир Успение Богородично 1833 г с уникалната Чешма с 8-те чучура, дело на майстор Колю Фичето от 1868 г
Габрово: Интерактивен Музей на индустрията – един музей от бъдещето, който разказва за миналото! Тук с едно махване с ръка може да се премести времето напред или назад, а самите посетители могат да станат част от някои от експонатите
Дом на Хумора и сатирата
– Дряновски манастир свети Архангел Михаил о
снован през XII г. по времето на цар Калоян и от векове е един от центровете на развитие на българската християнска култура. Свидетел на жестоката 9 дневна битка на четата на Поп Харитон и Бачо Киро по време на Априлското въстание От 1971 г. е част от 100 национални туристически обекта. В него е открит един от първите преписи на  „История  славянобългарская”. 
– Нощувка
2 ден:
– Дряново – родното място на известния строител Колю Фичето, изградил стотици сгради, мостове, църкви и чешми.
Музей Колю Фичето,
Лафчиевата къща – ренесансова жилищна сграда с етнографска изложба „Стар градски бит
Църквата Св. Никола – дело на майстора Коло Фичето,
Мостът на Колю Фичето над р. Дряновска, единственият сътворен от Първомайстора, който е оцелял в оригиналния си вид до наши дни
Ч
асовниковата кула от 1778 г
Релефната карта на България – наградена през 2016 г за най-прецизната релефна карта на открито, създадена през 1962 г 
– Свободно време. Нощувка. 
3 ден:
– Закуска
и освобождаване на хотела
– Отпътуване за Архитектурния резерват Боженци, селото е създадено от Божана – жената на убит болярин от  Търново при превземането на града от турците през XIV век. Благодарение на нейното начинание част от семейството на болярите успяват да се измъкнат от града и се скриват в дълбоките и недостъпни места на Балкана. Селото е обявено за архитектурен резерват през 1964 г.
Трявна – град, обвит в зеленина в подножието на Тревненския дял на Стара планина, в долинното разширение на Тревненска река, запазило самобитната култура и занаяти на възрожденска България. Все още пази горди спомени от победите на хан Крум над византийския император Никифор през 811 г. и поражението на римския император Исак II Ангел от българските царе Асен и Петър през 1190г.
Това е един от центровете на българското възражение, иконопис, дърворезба, дюлгерство,  църковни и националноосвободителни боеве. Запазени къщи с ренесансова архитектура и произведения на школата за тревненските майстори.
Площадът с часовникова кула е символ на града, построена през 1814 г., височината му е 21 м, църквата „Св. Арх. Михаил, улица на занаятите и сувенирите, Даскаловата къща – музей на дърворезбите по таваните. Друг емблематичен символ на града е Кивгиреният мост, построен през 1845 г. По желание посещение и на  и Музея на азиатското изкуство.

Цената включва: транспорт, 2 нощувки със закуски в хотел 2 * / 3 * в Дряново или Дряновски манастир, Информационно обслужване по маршрута, Представител на туроператора 
Цената не включва: Лични разходи, Входни такси в посетени обекти