ИЗУМРУДЕНИЯТ ОСТРОВ КОРФУ

17-20.04.2020-ВЕЛИКДЕН; 22-25.05.2020; 19-22.06.2020; 18-21.09.2020; 08-11.10.2020;
4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ
ЦЕНА: 377 лв

1 ДЕН:    Отпътуване от Бургас. Спирки по пътя за почивка. Привечер пристигане на пристанището на град Игуменица и пътуване с ферибот до остров Корфу (Керкира) – вторият по големина от красивите йонийски острови, наричан още „Островът на нимфите” /около 2 часа/. Както всеки гръцки остров и този е свързан с древногръцката митология и по-точно с бога на моретата и океаните Посейдон, който бил влюбен в Керкира, дъщеря на речния бог Азоп и нимфата Менопа. Корфу има богата история, за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Бил е владение на римляните, Византия, ВенецияФранция, Англия. Именно затова островът е прочут със забележителната си архитектура, но най-вече със запазените венециански крепости на главния град, като очарова и с пищната си растителност, скалистите си заливчета, пясъчните си плажове и мек климат. Корфу става гръцко владение едва през 1864 година и един от най-посещаваните гръцки острови по всяко време на годината.

Вечеря. Нощувка. 

2 ДЕН:     Закуска. По желание Туристическа програма в Корфу (минимум 4 часа): посещение на двореца „Ахилион“ (XIX в.), разположен в селището Гастури на около 10 км. южно от Керкира. Дворецът е лятната резиденция най-известната принцеса в света – австрийската Императрица Елизабет Баварска, известна като Сиси и е построен в чест на древногръцкия герой Ахил. Посещават се градините и вътрешността – разкошните покои и „тихото гнездо“ на легендарната принцеса, покоите на Кайзера, капелата и т.н. Не включва входна такса – 5 евро. Продължаване за град Корфу (Керкира). По пътя фотопауза на полуостров Канони – това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси, т.нар. Миши остров, като легендата разказва, че на този корабоподобен остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака. Посещение на манастира „Богородица Влахерна“. Следва пешеходна обиколка, която започва от най-големия площад в Гърция, наречен „Еспланада“ – сърцето на град Керкира. В града има две крепости – Венецианска и Византийска и напомня на на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, създадена по подобие на Парижката улица Риволи, Кметството, портата Свети Георги и дворецът „Св.Св. Михаил и Георги“ (отвън), където понастоящем се помещава Музеят на азиатското изкуство, църквата „Свети Спиридон“, закрилник на острова, католическата катедрала. Свободно време за разходка из най – стария квартал Кампиело. По желание – разходка с корабче в залива на Корфу – продължителност 1 час. Вечеря в хотела. Нощувка. 

3 ДЕН:     Закуска. По желание  Целодневна екскурзия: Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира „Палеокастрица“ – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Свободно време за плажПо желание и предварителна заявка – разходка с лодка до пещерите на Палеокастрица. Отпътуване за Сидари. Свободно време в Сидари. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН:    Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на град Янина (Йоанина) – живописната столица на областта Епир, романтично разположена на бреговете на езерото Памвотис. В езерото Памвотис се намира остров Ниси (островът, на който е избягал Али Паша, за да се спаси от византийците, там е заловен и обезглавен) – има обиколна алея, която ви дава възможност да обиколите целия остров. До Ниси се стига с лодка, която е част от обществения транспорт. По средата му има цитадела (там е обсаден Али Паша). Специалитетът на острова са жабешките бутчета. По средата на града, в замъка на Али Паша, се намира джамията на Али Паша – в момента там се помещава общинския исторически музей, в който се съхраняват много произведения на народното изкуство, оръжия и мечове от периода на Османската окупация на областта. Йоанина е известна и със сребърните си изделия. Завръщане в Бургас  късно вечерта.

ВКЛЮЧЕНИ : *Великденски обяд или вечеря *Трансфер-Празнична Великденска литургия

Цената включва:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания-3*/4*
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* на остров Корфу / *вечерите са без включени напитки /
 • Посещение на Янина
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Пътни такси и фериботни такси и билети

         *Великденски обяд или вечеря

         *Трансфер-Празнична Великденска литургия

Цената НЕ включва:

 • Разходите от личен характер
 • Пешеходна обиколка на столицата Керкира, посещение на Канони – 10 евро
 • Екскурзия до манастира “ Света Богородица“ над Палеокастрица, посещение на канала на любовта и градчето Сидари – 15 €  /при минимум 20 души/ 
 • Разходка с корабче в залива на Корфу (продължителност 1 час) при минимум 10 туристи. (предлага се през месеците май, юни, септември и октомври) -15 €
 • Екскурзия до островите Паксос и Антипаксос–25 евро
 • Доплащане за единична стая – 80 лв.
 • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): около 1 евро EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и около 2 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел или се събира предварително от екскурзовода в автобуса!)
 • Входните такси за музеи и други туристически обекти двореца „Ахилейон”- 8 €, Старата крепост (4 €), комбиниран билет за Aрхеологическия музей, Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (около 8 €)