Истанбул – Църквата на първото число 1 нощувка

 
ДУХОВНИЯТ ИСТАНБУЛ
църквата на 1-вото число2 дни / 1 нощувка
30.11 – 01.12.2019
ЦЕНА: 99 лв
1-ви ден:
Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул.“Антим I“; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул и настаняване след 14 ч. в хотел 3* в квартал „Лалели” в близост до историческия център. Свободно време или мероприятия срещу доплащане. Нощувка. 

2-ри ден:

Закуска. Посещение на „Църквата на първия ден от месеца“. Всяко първо число от месеца идват стотици миряни, надявайки се желанията им да се сбъднат, като за целта се купува ключе. Вярва се, че така става символично отключване на иконите в църквата. Тогава вече може да си пожелаете нещо. Ако се сбъдне желанието ви – трябва задължително да върнете ключа в църквата – отново на първо число на месеца. Свободно време или мероприятие срещу доплащане. Посещение на търговски център „Форум Истанбул” с над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа и притежаващ най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са IKEA и ДЕКАТЛОН. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и късно вечерта пристигане в  Бургас.
 
Цена:

тръгване: от Бургас от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая 99.00 лв. 128 лв.
Цена на дете до 12 г. 88.00 лв. 117 лв.
Цената включва:

-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута; 
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул; 
-> посещение на Църквата на първия ден от месеца;
-> посещение на търговски център Форум Истанбул;
-> водач от агенцията по време на пътуването; 
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.
 
Цените НЕ включват доплащания за:

-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 год. – 6.00 лв.; лица над 85 г. не се застраховат
-> единична стая – 30 лв.;
-> входните такси и допълнителните мероприятия.
 
Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 20 туристи:

*** Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” – преминаване покрай двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, над залива „Златния рог” и по висящия мост над Босфора навлизане в азиатската част – фото-пауза, откъдето се открива красива гледка към европейската част на Истанбул и Босфора. Посещение на българската църква “Св. Стефан” (издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук). Пешеходен тур с посещение на: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колонаи Синята джамия. Посещение на фабрика за кожени изделия.

Цена: 30 лв./15 € и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур, местен екскурзовод на български език.
*** Разходка с корабче по Босфора – продължава около 1,5 часа като през това време екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, Девическата кула, за която ще чуете и интересни легенди, кулата Галата и други интересни места; посещение на ”Египетския пазар” – на подправките и сладостите.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер разходка с корабче около 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, местен екскурзовод на български език.
*** „Вечерен круиз по Босфора – продължава около 2,5 часа и корабът плава покрай европейския и азиатския бряг (с включена вечеря и богата фолклорна програма и ориенталски танци).
Цена: 80 лв./40 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
*** Посещение на заведение “Гар Казино” – Вечеря с развлекателна програма в GAR Music Hall.
Цена: 60 лв./30 € и включва: вечеря (предястие, салата, основно ястие, десерт, две напитки пo избор) и богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане.
* Деца под 12 г. ползват 10 лв. отстъпка.
** По време на пътуването допълнителните мероприятия се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО.
 
 
Допълнителна информация: 

* Необходими документи: – международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция– за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас,Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.; ** Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка „Отмяна на пътуване“ струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
Парична единица – турска лира;
* Валутен курс 1 TRL ≈ 0,35 лв./към 03.11.19 г.;
Входни такси към 01.11.2019 г. (обекти посещавани по желание в свободното време): aквариум „SEALIFE” – 80 TRL; /Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч./