Истанбул – Църквата на първото число

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ – ГРАД НА ДВА КОНТИНЕНТА
С ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВОТО ЧИСЛО С ВЪЛШЕБНИТЕ КЛЮЧЕТА

Църквата на 1 число

Църквата на 1 число

3 дни / 2 нощувки
29.11-01.12.2019
ЦЕНА: 139 лв

1 ден- 29.11.2019
Отпътуване в 04:30 от Сл.бряг и Несебър, в 05:30 ч от Бургас, ул.Булаир. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул и настаняване в хотел 3* в квартал „Лалели” или „Аксарай“ в близост до историческия център. Свободно време или мероприятия срещу доплащане.

– Екскурзия до азиатската част на Истанбул с посещение на пеещите фонтани в МОЛ Watergarden Istanbul. Ще имате възможност да наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани – красива хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Продължаваме към МОЛ ЕMAAR, където може да посетите най-новия аквариум с подводна зоологическа градина, със 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, пирани и много други. (за допълнително плащане).
Нощувка.

2 ден- 30.11.2019
Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане.

– Дневна разходка с яхта по Босфора, придружена от беседата на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул (за допълнително плащане).  
– Разходка до азиатската част с метрото, което минава под Босфора – Мармарай. Екскурзията е придружена от беседата на професионален екскурзовод, с възможност за посещение на Кулата на девицата, където можете да изпиете чаша ароматно турско кафе (за допълнително плащане).
Нощувка.

3 ден- 01.12.2019
Закуска. Следва посещение на Църквата с ключетата или известна повече като „Църквата на първото число“, към която се стичат хиляди туристи от цял Свят на всяко първо число от месеца. С ключетата, които се продават на входа на църквата, символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Има едно задължително условие – ако желанието се сбъдне, ключето трябва да се върне в църквата отново на първо число от месеца.

Отпътуване за аутлет VIA PORT VENEZIA, където ще имате възможност да се разходите с гондола по Канале Гранде при хубаво време и да се отдадете на шопинг в многобройните бутици на световно известни марки.  
Отпътуване за град Люлебургаз. Свободно време за разходка в центъра на градчето.
Отпътуване за България. Късно вечерно пристигане в Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
–    Транспорт с лицензиран автобус от Бургас.
–    Всички пътни и магистрални такси.
–    2 нощувки със закуски в хотел 3*
–    Посещение на „Църквата на първото число“.
–    Посещение на град Люлебургаз
–    Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица до 69 години

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
–    Екскурзия до азиатската част на Истанбул с посещение на пеешите фонтани в МОЛ Watergarden Istanbul и МОЛ EMAAR (с възможност за посещение на аквариума) – 15 евро;
–    Разходка с яхта по Босфора – 18 евро;
–    Екскурзия от Европа до Азия в новооткрития тунел под Босфора – Мармарай – 10 евро;
–    Доплащане за отпътуване от Слънчев бряг, Несебър и Поморие – 10 лева