Класическа Италия

Любляна-Сан Марино-Рим-Флоренция-Падуа-Верона-Венеция-Загреб
Автобусна
8 дни/ 7 нощувки

01.05-08.05.2020; 19-26.09.2020
ЦЕНА: 770 лв 

1 ДЕН: Бургас – Любляна – 1300 км.

01.00 ч. Отпътуване от Бургас от по маршрут Белград – Загреб –Любляна. Настаняване в Любляна вечерта. Нощувка.

2 ДЕН: Лбюляна – Флоренция – 480 км.

Закуска. По пътя разглеждане на Падуа. Една от големите забележителности на града е средновековната градска зала Palazzo della Ragione, която е с най-дългия покрив в света /81,5 м/, крепящ се без никакви подпиращи колони! Светият площад с базиликата „Сан Антонио“; параклиса „Сан Джорджо“; статуята на Еразмо Гатамелата и площад “Прадо дела Вале”. Свободно време. Отпътуване за Флоренция. Нощувка в района на Флоренция.

3 ДЕН: Флоренция – Тиволи – 300 км.

Закуска. По желание и срещу допълнитено запбащане: разглеждане на Флоренция. Възможно е ползването на влак. Туристическа програма с екскурзовод (около 2 ч.): църквата „Санта Кроче“, наричана още „национален пантеон“, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; кварталът на Данте Алегиери с къщата му; катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ с купола на Брунелески и кулата на Джото; баптистерията „Йоан Кръстител“ с Вратите на рая; площад „Синьория“ с двореца „Палацо Векио“ и Лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, дворецът „Пити“ и градините „Боболи“,  галерия „Уфици“/само с предварителна заявка/. Свободно време.  Отпътуване за Тиволи. Посещение на вила д’ Есте. Попадайки в романтичната прегръдка на Вила д’Есте, възможно е да решите, че сте попаднали в Рая. Това чудо на инженерния гений, както го наричат някои туристи, остава завинаги в сърцата им. Прекрасните художествени произведения, величествените фонтани, красиво поддържаните градини, всичко това е малка част от великолепието на тази ренесансова вила. Настаняване в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: Рим

Закуска. По желание: Пешеходна туристическа обиколка с екскурзовод на български език „Древен Рим“: Римските форуми, Колизеума /отвън/ архитектурна красота, символ и на римското величие и на римската жестокост; място за тържества и място за убийства; Арката на Константин, площад „Капитолия“ – древното сърце на Рим, площад „Венеция”, посещение на Пантеона. Построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си, до ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света – диаметърът му е 43 м. Куполът символизира небесния свод. Следобяд: площад ”Навона”, Виа дел Корсо, фонтана  ди Треви – най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, отново ще се завърнеш в Рим; площад “Испания” с формата на пеперуда. Свободно време. Нощувка.

5 ДЕН: Рим

Закуска. Свободен ден в Рим (необходимо е ползване на местен и градски транспорт)  или по желание разглеждане на Ватикана с местен екскурзовод – център на христианството и най-малката държава в света. Посещение на базилика и площад „Свети Петър” – най-голямата християнска църква в света. По желание и с предварителна заявка посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела. Ватиканските музеи, които датират още от XVI век, днес са лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Посещение на базиликата „Св. Петър“ с местен екскурзовод.  Свободно време. Нощувка.

6 ДЕН:Рим – Верона – Венеция – 350 км.

Закуска. Отпътуване за Венеция. По пътя разглеждане на Верона, която се намира на река Адидже в близост до езерото Гарда. Поради значението и стойността на многото исторически сгради Верона е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. В града има много римски и средновековни паметници. Верона е известна с римския амфитеатър – третия по големина в Италия след колизеума в Рим и арената в Капуа. Дори и днес се използва за публични събития, изложби, театър и опера през топлите летни вечери. Начало на пешеходната обиколка – площад Бра, свързан с елегантната и живописна улица Мацини, древноримският амфитеатър Арена ди Верона, площад Ербe с колоритния пазар, площад дей Сеньори, къщата на Жулиета. Свободно време. Настаняване в района на Венеция (Лидо ди Йезоло или Тревизо). Нощувка.

7 ДЕН: Венеция – Загреб – 380 км.

Закуска. Отпътуване с корабче до Венеция. Преди това ще посетим остров Бурано, за да се насладим на прекрасните дантелени произведения и разноцветни къщи. Следваща спирка ще е остров Мурано, известен с висококачествените си изделия от стъкло, чийто начин на изработка е бил пазен дълги години в тайна. Пешеходна разходка с екскурзовод на Венеция, за да видим: площад „Сан Марко“ с едноименната катедрала и камбанарията – един от символите на Венеция; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста „Риалто“. Свободно време, за да се разходим по уличките на Венеция, а защо не и романтична разохдка с гондола. В 16:00ч. Отпътуване към Загреб. Нощувка.

8 ДЕН: Загреб – Бургас – 1100 км.

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен лицензиран туристически автобус
 • Пътни такси и чек пойнт за автобуса в Пунта Сабиони Венеция
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*в района на Флоренция
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*в района на Венеция/ Тревизо или Лидо ди Йезоло
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Рим
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб
 • Пешеходни разходки в  Падуа, Верона
 • Посещение  на Вила Д”Есте“
 • Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия
 • Медицинска застраховка“ Помощ в чужбина“на стойност 10000 €
 • Безжична аудио система за екскурзиите

Цената НЕ включва:

 • Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)
 • Туристическа програма във Флоренция, с екскурзовод, транспорт, двупосочен билет за влака–15 евро задължително се заявява при подписване на договора
 • Туристическа програма в Рим с екскурзовод, транспорт, двупосочен билет за влака–15 евро, задължително се заявява при подписване на договора
 • Туристическа програма във Венеция, Бурано, Мурано с екскурзовод, транспорт и двупосочен билет– 25 евро, задължително се заявява при подписване на договора
 • Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод и предварителна резервация – 35 евро, задължително се заявява и заплаща при подписване на договора
 • Доплащане за единична стая – по 30 лв на вечер
 • Градски транспорт
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро по 2 лв. на ден за лица над 65 г.