Крепост „Св. Атанасий“ Бяла – Варна – Балчик

Късноантична крепост Свети Атанасий - Бяла

Късноантична крепост Свети Атанасий – Бяла

1 ден
ЦЕНА: 45 лв
Отпътуване от Бургас, Булаир срещу Химическото чистене
Посещение на Късноантичната крепост се намира на нос Свети Атанас в град Бяла  е повече от крепост – тук се е разполагал цял пристанищен град, чийто живот посетителите могат да си представят благодарение на огромните цветни пана със сцени от миналото. Картината допълват няколко много добре запазени части от града.

Крепост Бяла
Крепост Бяла
Ретро музей - Варна

Ретро музей – Варна

Посещение на „Ретро музея“ във Варна – гмуркане в детството. Нещо ретро, нещо детско, нещо, което носи позабравен аромат, цвят, форми, звук и усмивки. Всичко това е събрано на последния етаж от най-големия мол във Варна и носи помпозното име „Музей на социалистическото изкуство“. Разположена на площ от 4 хил.кв.м  всеки път ще се сещате за нещо, което изскача като магия от спомените, извадено с цялата му шарения от уж незначителен предмет. 

Свободно време в МОЛ-а

Резултат с изображение за „ботаническа градина балчик“Отпътуване за Балчик и посещение на Ботаническата градина създадена през 1955 г. от акад. проф. Даки Йорданов, ректор на СУ „Св. Климент Охридски” за периода 1956-1962 г. Днес тя се простира на площ от 194 дка и разполага с растителни колекции с над 4900 вида, които се увеличават непрекъснато. Наложила се е като важен туристически обект. Наред с това, тя е паметник на културата и защитена местност по ЗЗТ.

Цената включва:
* Транспорт с лицензирани транспортни средства
* Водач от агенцията

Цената не включва:
* Входове в посещаваните обекти
* Разходи от личен характер


Входни такси: 
* Античната крепост на нос св. Атанас в град Бяла: 5 лв. за възрастни и по 2 лв. за учащи
* Ретро музей – Варна: За възрастни: 10 лв. Деца до 6 г.: безплатно
* Ботаническа градина – Балчик: възрастни – 10 лв., за деца от 7 до18 г. – 2 лв.,  до 7 г. – безплатно.