Нова година на кораб по Босфора – Истанбул

С ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧEРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА

Нова година в Истанбул

Нова година в Истанбул

29.12.2019 – 01.01.2020
4 дни / 3 нощувки
ЦЕНА: 346 лв

 

ПРОГРАМА

29.12.2019
Отпътуване за Истанбул и пристигане  около 14:00ч. Настаняване в хотела.Пешеходна екскурзия на новия център на Истанбул –
* площад „Таксим” и паметникът на Републиката.
* търговската улица „Истиклял”, където се намират част от посолствата, колежът на Галата сарай и катедралата „Сан Антонио”.
* Музикалната уличка и  Галатската кула.
* Свободно време и възможност за посещение на музея на восъчните фигури от веригата на Мадам Тюсо или музеят в хотел Пера Палас, където са отстядали много видни личности като Мата Хари, Агата Кристи, а 101 стая е била запазена за Мустафа Кемал Ататюрк. Днес стаята е превърната в музей. Нощувка.

30.12.2019

09.00чПо желание: Целодневна Азиатска приказка. През моста над Босфора към  Азиатската част на Истанбул. Летния дворец на султаните Бейлярбей, който е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. Издигнат през 60 те године на 19 век по поръчка на Абдулазис, дворецът ще ви плени със своето съвършенство при изработка на полилеите, красиви градини и разкош в обзавеждането.
* Районът  Юскюдар. Един от най – гъсто населените райони в Истанбул, съхранил в себе си неповторимата автентична атмосфера на старинен Истанбул. Фотопауза до Кулата на девицата.
* Квартал Кадъкьой, сградата на гара Хайдарпаша – разположена на  брега на Мраморно море.
* красивия парк  „Гьозтепе
* Булевард „Багдад„, който е на четвърто място сред най-добрите булеварди за шопинг и развлечения в света.  дълъг 14 км по протежението му са разположени красиви здания, бутици на световноизвестни марки и цветни алеи.
* Емаар – подводния зооопарк и аквариум. Съвсем новият аквариум чака своите посетители в Emaar Aquarium & Underwater Zoo. Аквариумът и подводната зоологическа градина, се състоят от 7 различни тематични сектора, а имено Основен, включващ Тунела Аквариум, както и Rocky Shores, Jelly Fish Gallery, Гори, реки и водопади, острова на  Пингвините и Крокодилското кралство. Над 200 вида животни и земноводни. Акули, живеещи в плитки води, гигантски раци, паяци, живеещи в дълбоки и студени води на моретата, най-любопитните риби на морското дъно, пираните и още много впчатляващи животни. Emaar Square Mall е проектиран да бъде незаменима дестинация за пазаруване, развлечения и гастрономия. Със своите около 400 магазина, Mall Emaar Square предлага подход, който отговаря на всички нужди на съвременния градски живот, от хранене до развлечения и е домакин на луксозни марки и магазини, които се предлагат за първи път в Турция. EMMAR холдингът е инвеститор на едни от най – впечатляващите проекти в света като: Burj Khalifa, Фонтаните в Дубай, множество търговски центрове и хотели, както и същият аквариум с подводен зоопарк и търговски център ЕMAAR… но в Дубай.
* Water garden или пеещите фонтани. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е „най-големият и най-развит“ шоу басейн в Европа.Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета.Нощувка.

31.12.2018

09.00ч. По желание: екскурзия Модерен Истанбул с посещение на на най-атрактивния частен „Музей на науката и техниката „KOC”, отворил врати през 1994г. Тук ще видите редки експонати, изобразяващи историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог, в сърцето на стария Истанбул. В неговата експозиция е и подводница от 1949 г., взела участие във Втората Световна война. По време на обиколката на музея, можете да се повозите на носталгичното влакче тръгващо символично от гара HASKOY. Ако все още се чудите какво е да си подводничар тогава си запазете час за посещение на подводницата / турът е на английски език/. Виждали сте Златния рог множество пъти, а какво ли ще е да се разходите по неговите води с Kont Ostrorog риболовна лодка, използвана в Черно море, чийто корпус е модифициран, за да се превърне в луксозна лодка за развлечения. За още по – любознателните е втория корпус на музея, където е страната на куклите, астрономията и филмите. От 2016г до 2018 в три поредни години музеят на Рахим Коч получи награда на посетителите в Trip Advisor за най – добър музей в Истанбул.Свободно време за подготовка за празничната вечер.

19:00 ч отпътуване с автобуса за пристанището, откъдето ще се потопим в магията на Новогодишната вечер н акораб „PEREME“ с богата фолклорна и дискотечна програма.

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧEРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА!

ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!.

01.01.2019

Късна Закуска.
* Около обяд посещение на църквата, наречена от самите жители на Истанбул – „Църквата на първия ден от месеца“ . Църквата се посещава от хиляди хора, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. На първия ден от всеки месец те си проправят път по една тясна уличка на Истанбул до двора на храма, посветен на Дева Мария. Там в предверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета – всяко по 2 турска лири. Те символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да си вземат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! Можете сами да видите това……….. П
* Посещение на ОUTLET VIA PORT VENEZIA. Идеята за построяването му е да се види Венеция в нейния блясък и разкош в сърцето на мегаполиса Истанбул. В Outlet Via Port Venezia освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени, можете да се разходите романтично с  гондола все едно сте по „Канале Гранде” или да изпиете кафе като че ли сте на площад „Сан Марко”. Късния следобед отпътуване за България.

Отстъпка за собствен транспорт – 30 лв.