Париж – Светлините на града

Париж - Градът на светлините

Париж – Градът на светлините

Париж с полет от Варна
Самолетна екскурзия
4 дни/ 3 нощувки
21.11.19 – 24.11.2019
Редовна цена:  719 лв.
Промо цена:  619 лв.

Ден 1  : Полет Варна – Париж

Сборен пункт на летище Варна за полета ни до Париж 06:20 – 08:45 ч. Кацаме във френската столица, следва трансфер до хотела. Настаняване.

Свободно време или възможност да се включите в допълнителния тур „Сърцето на Париж”.

Каквото и да се каже за Париж ще бъде недостатъчно – град на светлините, любовта, изкуството, архитектурата, модата…Място, което вдъхновява, превръща и най-смелите ви мечти в реалност – тук дори най-самотната душа преоткрива трепета на сърцето си! Пренесете се във времето с нашата обиколка „Сърцето на Париж”, за да проследим как се се е появил този величествен град, като ще започнем от най-старата част, която свидетелства за това – остров Сите, поразяващите архитектурни шедьоври на катедралата Нотр ДамКметството и мрачния замък Консиержери. Разбира се ,няма да пропуснем и  една от най-романтичните гледки на Париж, която напомня за миналото – букинистите – продавачите на стари и антикварни книги. Време за обяд в автентичните ресторанти в Латинския квартал.

Вечерта възможност за допълнителен тур „Разходка с корабче по Сена”.

Река Сена винаги е била в основата на създаването, укрепването, развитието на  Париж, а ние ще имаме великолепната възможност да се впуснем с корабче по нея и да разгледаме града от един друг ъгъл. Ще видите „Града на Светлините” в най-яркия му блясък. След разходката с корабче, възможност за вечеря в традиционен френски ресторант, където ще може да опитате някои гастрономически изкушения /вечерята не е включена в цената на тура/. Нощувка.


Ден 2: Париж

Закуска. Възможност да се включите в полудневния ни тур „Из красотите на 8-ми арондисман”.

Днешният ден ще ни отведе до най-известния и красив булевард в света – „Шанз-Елизе”. Нашата обиколка ще започне от грандиозния монумент – „Тримуфалната арка”, където ще за чуем военния и житейски път на Наполеон Бонапарт, след което ще достигнем до две изключително интригуващи сгради, а именно Гран Пале, която със своя разкош гордо се извисява над намиращата се срещу нея не по-малко впечатляваща „Пти Пале”, където днес се помещава „Музеят на изящните изкуства”. След като преминем през чудновато украсения мост в стил „боз-ар” – Александър III-ти, издигнат за възпоменание на руско-френския съюз, пред нас ще се открие величественото здание на „Домa на инвалидите”, построен по поръчка на Краля Слънце,днес тук се помещава Военният музей, с най-богатата колекция в Европа и именно тук са тленните останки на император Наполеон Бонапарт.

Вечерта имате възможност да се включите в допълнителния тур „Айфеловата кула”.

Безспорно Айфеловата кула е една от най-разпознаваемите забележителности в световен мащаб и символ на Париж. Тя е свидетелството за техническия и инженерен апогей, в който се намирал градът в края на 19-ти и началото на 20-ти век. Преди да се качите на кулата ще имате възможност да направите няколко незабравими снимки от площад Трокадеро, откъдето по-късно може да наблюдавате и впечатляващото светлинно шоу, в което Айфеловата кула се превръща в един грандиозен светлинен лъч. Нощувка.


Ден 3: Париж

Закуска. Свободно време или имате възможност да се включите в целодневния ни тур „Величието и луксът на Париж”.

Днешният ни тур ще ни запознае с културата, духа, изкуството и бурната история на Париж. Обиколката ни ще премине през някои от най-емблематичните места във Френската история – площад „Конкорд”, където в момента се извисява огромен обелиск, а по време на Френската революция именно тук биват обезглавени на гилотината Луи ХVI-ти и Мария Антоанета. Ще видим и неокласическото бижу – църквата „Света Мария Магдалена”, известна като Мадлената, Парижката Опера Гарние,издигната по инициатива на самия крал Слънце – Луи XIV-ти. Шопахолиците могат да посетят един от най-луксозните и уникални като архитектура търговски центрове в света  – Галери Лафайет. А когато сме в Париж, няма как да не говорим за великия пълководец Наполеон Бонапарт : стигайки до площад Вандом ще видим огромната колона, която напомня за най-великата победа на Наполеон – битката при Аустерлиц. Обиколката ни ще завърши пред най-посещавания музей в света –Лувър, някога бил един от най-внушителните дворци в света, днес тук се помещава огромна част от световното културно наследство.

Тези от вас, които желаят, могат да посетят музея /препоръчително с предварителна резервация!/. На другия бряг на рекаСена, в непосредствена близост се намира сградата на бившата железопътна гара, днес един от фундаменталните музеи вПариж –Орсе, тук може да видите отпечатъка от гения на художници като Моне, Мане, Сезан, Ван Гог, Писаро, Реноар и др.

Вечерта имате възможност за допълнителен тур „Монмартър и Мулен Руж”.

Париж има много лица, а определено артистичното му такова се намира на „Планината на мъчениците” – Монмартър, тук ще се докоснете до духа и атмосферата на бохемите, на хората на изкуството, тук всяко едно кътче носи своята собствена неподправена история. На върха на хълма се намира и снежнобялата базилика Сакре Кьор, един от незаменимите символи на Париж, изкачвайки се до нея ще направим една съзерцателна пауза, в която ще пийнем по чаша бяло френско вино, докато Париж остава пред нас като на длан. Преминавайки през тесните калдъръмени улички, притиснати от контрастните къщички, в един момент пред нас ще се открие екстравагантното и най-известно кабаре в света – „Мулен Руж” – храм, в който се съхранява традицията на танца кан-кан и женската съблазън. Нощувка.


Ден 4: Париж – Варна

Закуска / сух пакет/.Трансфер до летище Бове за полет до Варна 09:15 – 13:30 ч. 


Забележка: 
* Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата. 
*Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Цената включва:

 • Самолетни билети Варна – Париж – Варна;
 • Малък ръчен багаж с размери 40 / 20 / 25см до 10 кг;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*  в района на Париж;
 • Летищни такси в размер на 40 евро на човек;
 • Представител  по време на пътуването;
 • Екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:

 • Трансфери летище – хотел – летище 40 евро;
 • Допълнителен багаж до 10кг с размери 55/40/20 см или до 20 кг;
 • Избор на седалка в самолета – доплаща се; 
 • Сити такси в размер на 2 до 4 евро на човек на нощувка;
 • Медицинската застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ .

Допълнителни екскурзии:

 • Тур „Сърцето на Париж” – 30 евро за възрастен, 15 евро за дете;
 • Тур „Айфеловата кула” – 30 евро за възрастен, 15 евро за дете;
 • Тур „Величието и луксът на Париж“ – 30 евро за възрастен, 15 евро за дете;
 • Тур „Монмартър и Мулен Руж“ – 30 евро за възрастен, 15 евро за дете;
 • Тур „Из красотите на 8-ми арондисман“ – 30 евро за възрастен, 15 евро за дете;
 • Тур „Разходка с корабче по Сена” 20 евро за възрастен, 10 евро за дете;
 • Билет за Лувъра – 35 лв за възрастен, деца и младежи до 26 ненавършени години, граждани на ЕС – безплатен вход.

Препоръчваме допълнителните екскурзии да се заявяват и доплащат в офисите на туроператора, при заплащането на място цената е с 20% по-висока от обявената.