Пещера „Проходна“ – Божиите очи – Пещера „Съева дупка“- Плевенска Епопея – Крушунски водопади

деветашка пещера

Очаквайте скоро!
2 дни    / 1 нощувка
ЦЕНА: 98 лв.

1-ви ДЕН:  Отпътуване от Слънчев бряг, Поморие, Бургас

Севлиево – крепостта „ХОТАЛИЧ“ – крепост издигната да брани Българската държава от варварски нападения от север и от Византия на юг.;

Пещерата „Съева дупка; – пещерата е неповторима по своята красота и уникалност. Благоустроена и е обявена за природна забележителност. В нея са намерени кости на животни, монети, глинени съдове датиращи от времето на римската империя и император Антоний.

Пещерата „Проходна; – „БОЖИИТЕ ОЧИ“ – От ерозията и просмукващите се води на тавана на пещерата се е образувал феноменът” Окната”, известен още като Очите на Бог. Тези скални образувания, които представляват почти еднакви по големина дупки с формата на очи, са използвани като символ на Божието проявление във филма „Време разделно”.

Плевен– Свободно време и нощувка

2-ри ДЕН: Разглеждане на Плевен

Плевенска епопеяПанорамата „Плевенска епопея 1877 г.” е построена в чест на 100-годишнината от Освобождението на Плевен от османско иго. В първите 3 години след нейното откриване, е посетена от 2,5 милиона души. Тя е сред почти 200-те паметници, построени от плевенчани в памет на загиналите руснаци, румънци и българи. Включена е в Стоте национални туристически обекта. Изградена е в района на Скобелевия парк, непосредствено до редута „Кованлък”, където по време на 3-та атака от обсадата на Плевен се водят едни от най-тежките сражения.

Крушунски водопади

Крушунски водопади

Крушунски водопади – Най-впечатляващата травертинова водна каскада в България. Изумрудено синия цвят на водата се дължи на варовиковите отлагания в скалите, а живописната обстановка се допълва от буйната растителност наоколо, както и от обрасналите в мъх скали.

  • ОТПЪТУВАНЕ ЗА БУРГАС.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:– Транспорт с  Лицензиран автобус; НОЩУВКА  в Плевен; застраховка, Водач;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: –    Входове за посещаваните обекти, разходи от личен характер;