Плитвички езера – Сплит – Дубровник – Котор – Будва

Плитвички езера

Плитвички езера

07.10 – 12.10.2019
6 дни – 5 нощувки
ЦЕНА: 546 лв

1 ДЕН: Бургас – Белград

Oтпътуване по маршрут Бургас – Стара Загора – София – Белград.

Слeдобед пристигане в Белград и по желание Автобусно пешеходна програма в Белград.  Посещава се храм „Св. Сава“, който след завършването му ще е най-големият православен храм (беседа), преминаваме през квартала на богатите, улицата с посолствата. През един от четирите моста се отправяме към „новия Белград”- високи модерни сгради. През друг мост се преминава към старата част на град, откъдето се открива невероятна гледка към  крепостта Калемегдан, църквата „Св. Петка“, църквата „Св. Ружица“ и др. За около 3,5 часа ще се потопите в дневния и нощния живот на белградчани. Ще видите следите от войната през 1991г. Ще се насладите на красотата и на величието на  мостове над реките Сава и Дунав. Настаняване в хотел. Свободно време.Нощувка. 

2 ДЕН: Белград – Загреб

Закуска. Свободно време или по желание Разходка с корабче по реките Сава и Дунав. По време на разходката с корабче, ще имате възможност да видите мястото, където река Сава се влива в река Дунав. Ще се насладите на града от друга гледна точка, ще видите красивата природа около бреговете на реките, различни заведения и нощни клубове, където младежите обичат да се забавляват. Вижда се и известният кварталът Земун. Продължителност мин. 1 час./ По желание, срещу допълнително заплащане./

Отпътуване за Загреб. Следобед пристигане в столицата на Хърватия. Настаняване в хотел 2/3* в Загреб. По желание Автобусно-пешеходна екскурзия включваща посещение на Катедралата, централния площад “Бан Йелачич”, Стария град: Каптол и Градец; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос. По време на обиколката ще видите различни сгради в австро-унгарски стил, музикалната академия, театъра, приличащ много на нашия театър ”Иван Вазов”, множество красиви паркове. Ще се насладите на изумителната смесица от комунистически постройки и величествени барокови сгради. Свободно време на площад „Бан Йелачич”. Връщане в хотела. Нощувка.
 

3 ДЕН: Загреб-Плитвице-Дубровник

Закуска.Отпътуване за „Плитвички езера” – най-красивият и известен хърватски национален парк, който е и в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера, свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери. Езерата се разглеждат с панорамно влакче и корабче, които са включени в цената на входната такса. Националният парк „Плитвички езера” се посещава от около един милион туристи годишно. /Заплаща се входна такса./

Следобед отпътуване за гр. Дубровник – един от бисерите на света наричан Перлата на Адриатика. Този неописуемо красив средновековен град е запазил същия онзи вид, който е оформян от 12 до 17 век. Настаняване в хотел 3* в Неум. Вечеря. Нощувка

4 ДЕН: Дубровник

Закуска. По желание Пешеходна обиколка на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод. В Стария град се посещават площад Лужа, двореца Спонца, църквата Свети Влахо, колоната на Орландо, малкия и големия фонтани на Онуфрий, Готическия Княжески дворец, Катедралата Света Богородица и др. Свободно време за обяд.

Следобед възможност за екскурзия с корабче до остров Локрум обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял и свободно разхождащи се пауни из острова. / По желание, заплаща се билет за корабчето / Продължителност около 2 часа.

Обзорна обиколка на Зупски залив. Разглеждане на туристическия град Цавтат –  известен като древния Епидавър на Адриатика, основан от древните гърци през 6 в.пр.н.е. Свободно време за разходка по крайбрежната улица отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти. Свободно време.

Привечер връщане в хотела. ВечеряНощувка.

5 ДЕН: Дубровник – Котор – Будва

Закуска. Отпътуване за Черна Гора. Започваме нашата разходка през приказните брегове на черногорието от град Херцег нови. Нашата първа спирка ще ин отведе до изкуственият остров намиращ се във морските води на град Пераст. Там с моторно корабче ще посетим църквата с иконата на Богородица от скалата. След което се отправяме към средновековния град Котор. По своята красота той може да заеме достойно място до Дубровник. Ще имате възможността да се насладите на атмосферата вътре в старинния град, както и да направите красиви снимки на пристанището, а с малко късмет на пред обектива Ви ще се появят величествените лайнери в Бока Которския залив. След като сме събрали множество впечатления е време да се отправим към друг средновековен град по черногорската ривиера – Будва. Привечер настаняване в хотел в Будва. Вечеря. Нощувка. 

6 ДЕН: Будва – България

Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя фотопауза при остров „Св. Стефан“  най – луксозния курортен комплекс на Черна гора. ПРеминаване през езерото Шкодра и посещение на манастир ”Морач” – построен в периода 1251-1252 година от княз Стефан, син на Вукан и внук на Стефан Неман – основател на сръбската средновековна династия. Стенописите на главната църква са от 1260 година. През 15 век манастирът запустява и се срутва, но е възстановен през 1570 година. През 18 век е средище на съпротивата и борбата на морачане и околните области срещу турците, докато през 1820 година не влиза в състава на свободна Черна Гора. Фреските от ХІІІ век, изобразяващи живота на пророк Илия в притвора са изумителни. Природата около манастира е като в приказка. Пристигане вечерта.