Почивка в Египет – Хургада

София – Хургада – София

8 дни / 7 нощувки
Самолетна
ЦЕНА от 819 лв
/Цената варира в зависимост от избрания хотел и периода на почивката – информация по- долу/

ПРОГРАМА:
1 ден
Отпътуване в 15:00 ч. от летище София (терминал 1) за Хургада с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летището в Хургада в 16:50 ч. (За дата на отпътуване: 17.09 полетното разписание София – Хургада е 08:00 – 09:50 ч.; за дата на отпътуване 03.12 полетното разписание София – Хургада е 08:00 – 10:50 ч.). Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуване! Посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
     

2 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Информационна среща с представителя на групата. Екскурзия на Хургада. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка:Остров Гифтън и шнорхелинг с включени: трансфер, обяд, безалкохолни напитки и екипировка за шнорхелинг. Екскурзията започва около 8 ч. и включва морска разходка с лодка с възможност да се насладите на красотата на един от прекрасните острови и съкровища на кораловия риф. Връщане в хотела около 16 ч.

4 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка:Целодневна автобусна екскурзия до Луксор с местен екскурзовод и включен обяд в местен ресторант (без включени напитки). Отпътуване от хотела в 5 ч. за Луксор – древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнакския храм – най-големият храмов комплекс в Египет (840 дка.), известен сред древните египтяни като „Ипет-Исут“ (бълг. „най-святото място“), обособен в 3 зони, посветени на върховният бог Амон, бог Монту и богинята Мут. Най-значителното здание в комплекса е храмът на Амон Ра – истински архитектурен шедьовър, включващ огромна колонна зала, различни храмови помещения и 10 пилона, най-големият от които е 113 м. Разглеждане на Алеята на сфинксовете, която свързва Луксорския и Карнакския храм, с общата дължина около 5 км. Отпътуване към Долината на царете – пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон – една от 62-те открити гробници досега. Разглеждане Колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, които представят фараона Аменхотеп III в седнало положение, с ръце на коленете и поглед, насочен на изток към реката и изгряващото слънце. Посещение на местна фабрика за алабастър и Музея на папируса. Връщане в хотела около 23 ч.

5 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка:Дайвинг в Червено море с включени: задължителна застраховка за дайвинг, обяд и напитки. Отпътуване от хотела в 8 ч. Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен и затова е още по-привлекателен. Гмуркането е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, наслада от богатството на подводния свят, себеопознаване и разбира се, безкрайно удоволствие. Връщане в хотела около 16 ч.

6 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка:Сафари в пустинята с включена вечеря. Отпътуване от хотела в 12 ч. Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите малък зоопарк и терариум, ще се насладите на фолклорно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци). Връщане в хотела около 21 ч.

7 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка:Автобусна екскурзия до Кайро с включени: обяд (без напитки), двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване. Отпътуване от хотела около 02:30 ч. Екскурзията включва посещение на едно от чудесата на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Обяд. Посещение на парфюмерийна фабрика. А по-късно ще посетите и Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музея са изложени повече от 12 000 артефакта от всички периоди на египетската история. Връщане в хотела около 23 ч.

8 ден
Закуска. Освобождаване на стаите до 12 ч. Багажът се оставя в стая за съхранение на багаж. Обяд в хотела. Трансфер до летището. Отпътуване в 17:50 ч. от летище Хургада за София с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летище София в 21:50 ч. (За дата на отпътуване: 17.09 полетното разписание Хургада – София е 10:40 – 14:30 ч.).За 03.12 програмата в ден 8 е следната:Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Хургада. Отпътуване за България в 11:40 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летище София в 14:30 ч. (полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването).

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
*Самолетен билет София – Хургада – София за директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“ с включени летищни такси;
* Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
* 7 нощувки на база All Inclusive в стандартни стаи в избрания от Вас хотел;
* Трансфер летище – хотел – летище;
* Екскурзия до Хургада;
* Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на * отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“;
* Представител на агенцията.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
*Входна виза за Египет: 25 USD – заплаща се задължително на летището в Хургада (при промяна в цената туристите ще бъдат уведомени своевременно.);
*
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
* Бакшиш за местния представител: 15 USD на турист за целия престой (заплаща се задължително на място); 
* Допълнителните екскурзии и услуги по програмата;
* Входни такси за гробницата на Тутанкамон (около 250 EGP); за Хеопсовата пирамида (около 360 EGP), за Музея на мумиите (около 180 EGP), такса за снимки в Историческия музей (около 50 EGP) в Кайро;
* Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
* Разходи от личен характер;
*Местен и градски транспорт;
* Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!;

ДОПЛАЩАНЕ:
Автобусна екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди (с включен обяд без напитки) – при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване) – 69 EUR (от 2г. до 11г.) / 99 EUR (от 12г.)

О-в Гифтън и шнорхелинг (с включен обяд, безалкохолни напитки и екипировка за шнорхелинг) – при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване) – 29 EUR (от 2г. до 11г.) / 39 EUR (от 12г.)

Целодневна автобусна екскурзия до Луксор (с включен обяд в местен ресторант, без напитки) – при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване) – 69 EUR (от 2г. до 11г.) / 99 EUR (от 12г.)

Дайвинг в Червено море (с включена застраховка за гмуркане, обяд и напитки) – при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване) – 45 EUR (от 2г. до 11г.) / 59 EUR (от 12г.)

Сафари в пустинята (с включена вечеря) – при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване) – 45 EUR (от 2г. до 11г.) / 59 EUR (от 12г.)

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Валута: Местната парична единица е Египетска лира или Египетски паунд (EGP). Приблизителният курс на долара към паунда/лирата е 1 USD = 17.50 EGP. Не е препоръчително изнасянето на местна валута от страната!

При пристигане на летището в Хургада, туристите се посрещат от фирмата партньор на място, посочена във ваучера. В деня на отпътуване – напускане на стаите до 12 ч.; багажът се оставя в стаи за съхранение на багаж.

Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за който тя се начислява, без значение кога те са направени.

Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форсмажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

Резервации: депозит при резервация – 50% от стойността на пътуването; доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: от деня, следващ деня на записването до 61 ден преди датата на заминаване – без неустойка; от 60 до 31 дни преди датата на отпътуване – 50 % от основната цена на екскурзията; от 30 до 16 дни преди датата на отпътуване – 70 % от основната цена на екскурзията; от 15 ден до до деня на заминаване – 100% от общата цена на екскурзията.

При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % неустойка.

За плащане на екскурзиите на място НЕ се приемат кредитни карти.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Паспортен и визов режим

Паспортен и визов режим: Българските граждани, желаещи да посетят Египет с цел туризъм и престой до 30 дни, се нуждаят от предварително получени визи от египетското посолство в София или на летището в Египет. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната и да има поне една цяла свободна страница за полагане на визата. На гърба на тази страница не трябва да има друга виза, освен печати от граничен контрол. Носителите на дипломатически паспорти задължително трябва да се снабдят предварително с египетска входна виза от посолството на Египет в София.

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Българските граждани, желаещи да посетят Египет с цел туризъм и престой до 30 дни, се нуждаят от предварително получени визи от египетското посолство в София или на летището в Египет. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната и да има поне една цяла свободна страница за полагане на визата. На гърба на тази страница не трябва да има друга виза, освен печати от граничен контрол. Носителите на дипломатически паспорти задължително трябва да се снабдят предварително с египетска входна виза от посолството на Египет в София.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

SUNNY DAYS EL PALACIO 5* /All Inclusive/ – от 819 лв
SEAGUL BEACH RESORT 5* /All Inclusive/ – от 899 лв
CAVES BEACH RESORT 5*  /All Inclusive/ – от 955 лв
SEA STAR BEAU RIVAGE 5*  /All Inclusive/ – от 955 лв
HAWAII LE JARDIN AQUA PARK RESORT 5*  /All Inclusive/ – от 1035 лв
HILTON HURGADA RESORT 5*  /All Inclusive/ – от 1045 лв
CONTINENTAL HOTEL HURGADA 5* /All Inclusive/ – от 1085 лв
DESERT ROSE RESORT 5* /All Inclusive/ – от 1095 лв
TROPITEL SAHL HASHEESH HOTEL 5* /All Inclusive/ – от 1219 лв