По стъпките на граф Дракула

Букурещ-Бран-Сигишоара-Снагов-Бургас

20-22.03.2020;  24-26.04.2020;  23-25.05.2020;  19-21.06.2020;
05-07.09.2020;  16-18.10.2020
3 дни / 2 нощувки
ЦЕНА: 168 лв

1 ДЕН:. Бургас–Търговище– 480 км

06:00ч. Отпътуване от Бургас за Румъния от бул.”Демокрация” /спирката срещу Трета поликлиника/ ”. Преминаване на Дунав Мост при Русе и след обяд пристигане в старата столица на Румъния – град Търговище наричан още града на 33 воеводи. Това е така, защото в несигурните векове на османското нашествие и на дворцови интриги тронът в Търговище често сменя собствениците си. Търговище е истинската столица на Влахия по времето на Влад Цепеш. Тук се разиграват и страшните истории, които се разказват за Дракула. Посещение на княжеския дворец „Курта Домняска“, кулата на Дракула– Киндия, църквата на Бранковяну. Освен с Влад Цепеш Търговище се свързва и с разстрела на най– младия социалистически лидер Николае Чаушеско. Днес казармата, където е разстреляно социалистическото семейство е превърната в музей. Свободно време в центъра на града. Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.

2 ДЕН: Търговище–Бран–Сигишоара –Търговище– 450 км

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане отпътуване за Бран и разглеждане на средновековния замък свързван с граф Дракула. Замъкът става известен, като замъкът на граф Дракула благодарение на Брам стокър „бащата“ на вампирите. Има сведения, че поне веднъж в този замък е отседнал и самият Влад Цепеш. Родния дом на Дракула се намира в град Сигишоара. Авторите на вампирски романи приписват на Дракула какви ли не мистични истории и страхотии, но нека не забравяме, че истината понякога е дори по страшна от измислицата. Факт е че на 7.12.1431г тук се ражда бъдещият борец против Османската империя и прототип на холивудския граф Дракула. Освен с влашкия владетел Сгишоара се гордее и със своята величествена цитадела, която през 1999 г влиза в списъка на ЮНЕСКО, катедралата „ Света троица“ и готичската църква на хълма. Връщане в Търговище. Нощувка.

3 ДЕН:Търговище– Снагов–Букурещ–Бургас – 650 км

Закуска. Отпътуване за Снагов. Така както е обвито в мистиката рждането и управлението на Дракула, така е обгърната в тайнственост неговата смърт и мястото където е погребан. На малко островче в езерото около Снагов по мост се стига до Снаговския манастир, където легендите разказват, че е погребан набивачът на кол. Досега историците и археолозите работили върху тази верся не успяват да докажат истинността на тази легенда, но румънците както всичко свързано с графа са склони да вярват на загадъчното, дотолкова, че искали да построят увесилителн парк до манастира свързан с графа. През 2006 проектът е спрян, но манастирът си остава шедьовър в архитектурното изкуство. Свободно време в града.  И накрая не можем да направим панорамна обиколка на любимият град на Влад Цепеш – Букурещ. Толкова любим, че за известно време Влахия е имала две столици – Търговище и Букурещ. По време на обиколкат ще видим Полиграфията, Триумфалната арка, площад Викторей с природо – научния музей, най – старата улица „Кале Виктория“ с прекрасните сгради, площада на революцията, театър Одеон, Атинеума, Историческият музей, Парламента и Патриаршията с църквата Св. „Константин иЕлена“ , където се намират мощите на Димитър Бесарбовски. Свободно време в стария център или по желание срещу допълнително зъплащне посещние на дома на Чаушеско в Букурещ, където почти две десителетия е живял и управлявал лидера на социалистическа Румъния. Дворецът “Примавери”е построен през 60-те години и известен с кодовото име P50 по време на комунистическия период. Дворецът разполага с 80 стаи, обиколката продължава 45 минти с екскурзовод. Преминаване на Дунав Мост при Русе. Почивки по пътя. Пристигане  в Бургас вечерта.


Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус  3/4*
 • Две нощувки със закуски в хотел 2/3* в района Синая / Брашов
 • Панорамна обиколка на Букурещ 
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Пътни такси, паркинг
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро
 • Безжична аудио система по време на пешеходния тур 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Екскурзия до Бран и Сигишоара– 25 евро при мин 15 човека / включва транспорт, екскурзоводско обслжване и паркинги,без входи такси за обектите/
 • Посещение на двореца „Примавери“в Букурещ – 30 лв/вкл. входна такса и транспорт и екскурзоводско обслужване/ заплаща се предварително в офиса на агенцията, посещенето на двореца е с предварителна заявка.
 • Доплащане за единична стая: 30 лв.на вечер
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро; за лица над 65 год. по 2 лв. на ден