Рилски манастир – Роженски манастир – Рупите – Златолист – Добърско

3 дни / 2 нощувки
25,26,27 март 2022 г.
ЦЕНА: 185 лв  
/за група до 12 човека/

Рилски манастир

Рилски манастир

1 ДЕН:
07:00 Отпътуване от Бургас, 
– почивки по пътя
– Пристигане в Рилски манастир
– Посещение на музея, разглеждане на църквата
– Посещение на гроба на Св.Иван Рилски
– нощувка

2 ДЕН:
 Отпътуване за местността Рупите, известна преди всичко като място, свързано с пророчицата Ванга или Вангелия Гущерова (1911 – 1996 г.), където тя е прекарала последните години от живота си. Пророчицата е известна в цял свят с многобройните сбъднати предсказания, които е изрекла. Разглеждане на храм-паметника „Св. Петка Българска”, построен през 1994 г., наричан църквата на Ванга. Построена със средства, предоставени от Ванга, със стенописите, дело на известния български художник Светлин Русев.

 

 

 

 

Отпътуване за Хераклея Синтика – антично тракийско селище, което благодарение на това, че е скрито под тоновете на пръст на малко възвишение, е успяло да се съхрани в отлично състояние повече от 1000 години. площта му е около 10 квадратни километра.

 

 

 

Посещение на Златолист и църквата „Св. Георги“  построена през 1857г. – нещото, което привлича туристите. Влизайки вътре, няма как човек да остане безразличен към невижданите никъде другаде подобни икони и странни и нетипични стенописи. В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата

Преподобна Стойна. Била е монахиня. Местните жители разказват, че пророчицата твърдяла, че сам Свети Георги я е довел тук. . Една нощ й се явил и й обяснил, че е неин брат. Петричката ясновидка Ванга е единствената наследница на Преподобна Стойна. Това става веднага след смъртта на Стойна – около 1933 година. През годините Ванга праща болни хора на гроба на жената, чиято последователка е. Допълва, че Стойна е три пъти по-силна от нея. Съвременниците на Стойна разказват, че макар и сляпа, подобна на Ванга, тя тичешком качвала стълби, чистела църквата и какво ли още не.
В двора на църквата се извисява явор, за който се счита, че е на повече от 1300 год., а поверието разказва, че заставайки под короната му, болките изчезвали. В двора на закопаната до половината в земята черква има стръкчета златна трева. Поверието разказва, че там, където е стъпил белия кон на Свети Георги, копитата му са позлатили тревите. 

Посещение на Роженския манастир – един от най-интересните и важни религиозни и културни центрове на територията на България. Намира се на 6 км източно от град Мелник. От манастира можете да се полюбувате на рядката екзотична красота на заобикалящата го природа. 
Нощувка в хотела.

3 ДЕН:
Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване и посещение на с. Добърско и най-старата църква „Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”. Храмът е изграден през 1614 г. от будни и заможни добърчани и е наполовина в земята, но поразителните стенописи и автентична архитектура на храма го причисляват към най-ценните образци на българското изкуство. Днес църквата е сред културните паметници под защитата на ЮНЕСКО, но е отворена за посетители.

 

 

Отпътуване за Бургас.[supsystic-gallery id=’52’] 
Цената включва:
Транспорт по маршрута;
2 нощувки в Рилски манастир и Рожен ;
Посещение на обектите по програмата;
Водач на групата;

Цената не включва:
Входни такси в посещаваните обекти;
Разходи от личен характер;

Допълнителна информация:
Необходими документи: валиден документ за самоличност:
Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 7 пълноплащащи туриста;

Забележки:
* Настаняването в автобуса е по ред на записване
* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.
* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.
* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.