Приказна Италия и Швейцария

ВЕНЕЦИЯ- ЦЮРИХ- МОНТРЬО- ВЕВЕ- ЗАМАКЪТ ШИЙОН- ЖЕНЕВА- БЕРН- ЛЮЦЕРН–МИЛАНО- ВЕРОНА

Резултат с изображение за Цюрих14 АПР. – 20 АПР.

 
7 ДНИ
 
ЦЕНА  635 лв 

 

1 ден –  Отпътуване в 20.00 от Слънчев бряг /спирка Свежест/- 635 лева
Отпътуване в 20.20 от Поморие /пред Аквапарк на главен път Варна-Бургас /- 635 лева
Отпътуване в 20.30 от Бургас/ ОМВ на Метро/- 635 лева 
Отпътуване в 21.40 от Сливен и Ямбол  / паркинг Кабиле на магистралата/- 605 лева
Отпътуване в 22.40 от Стара Загора / бензиностанция Лукойл на входа на града/- 595 лева
Отпътуване в 23.40 от Пловдив /бензиностанцията до Хепи на магистралата/- 585 лева
Отпътуване в 00.50 от София  /Руски паметник/- 570 лева

Маршрут София – Белград – Загреб – Венеция.
Кратки почивки по пътя. Пристигане в Италия. Нощувка в района на Лидо ди Йезоло.

2 ден –  Закуска. Отпътуване рано сутринта с автобуса и качване на корабче за Венеция. Пешеходна разходка с екскурзовод във Венеция. Разглеждане на площад „Сан Марко“ с едноименната катедрала, една от най-красивите сгради в света където се съхраняват мощите на Сан Марко,закрилникът на града. Камбанарията – един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците, Дворецът на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г, шедьовър на средновековното изкуство. Мостът на въздишките-наричан така заради въздишките на затворниците, които влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна и моста „Риалто“-най известният мост във Венеция,който преди векове е бил покрит пазар . Свободно време да се потопите в невероятната атмосфера на града и да изпиете чаша горещо венецианско кафе. Отпътуване с автобуса за Комо. Нощувка.

3 ден – Закуска. Отпътуване за Цюрих и туристическа програма. Пешеходна разходка по „Банхофщрасе“ – основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; паркът „Линденхоф“ оазис на спокойствието в сърцето на Стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите „Фраумюнстер“ и „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията. Отпътуване за  Монтрьо-перлата на Швейцарската Ривиера и разглеждане на замъка Шийон и Веве-градът в който последно е живял Чарли Чаплин. Отпътуване за Анемасе.Нощувка.

4 ден – Закуска. Отпътуване за Женева. Женева е космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка и разглеждане на Цветният часовник – символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон; „Же д`О“ – най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина. Островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин. Разходка в стария град ; Кметството и катедралата „Св. Петър“ – смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. 
   Опътуване за Берн. Старият град Берн е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Тесните му улички са обградени от дълги безистени с магазинчета, предоставяйки много възможности за пазаруване. Пешеходна разходка в най-големия град  и един от най-красивите в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център.
   Отпътуване за Люцерн – католическото сърце на Швейцария, разположен на западния бряг на езерото „Четирите Кантона“. Пешеходна обиколка на средновековния център от Площада на лебедите, през покртия дървен мост Капеленбрюке, площад Хиршенплац и Монумента на Лъва. Отпътуване за Комо. Нощувка. 

5 ден –  Закуска. Отпътуване за Милано.  Пешеходна разходка и разглеждане на  Замъкът на фамилия Сфорца, при чието управление Милано преживява разцвет в индустрията, търговията, артистичния и социален живот; Миланската катедрала – най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите Пасажът „Виторио Емануеле“, свързващ светската пиаца „Дела Скала“ с духовната пиаца „Дел Дуомо“; миланската „Ла Скала“ – един от най-известните оперни театри в света. 
   По желание посещение на Верона- градът на влюбените. Нощувка в Словения. 

6 ден – Закуска. Отпътуване за България. 

Цената включва:
*Транспорт с комфортен и удобен лицензиран автобус
*1 нощувка със закуска в района на Лидо ди Йезоло в хотел**/*** 
*2 нощувки със закуски в района на Комо в хотел**/***
 *1 нощувка със закуска в района на Анимасе в хотел**/***
*1 нощувка в Словения**/***
*Пешеходни разходки в Берн, Люцерн, Цюрих, Женева, Монтрьо и Милано;
*Екскурзоводско обслужване

Цената не включва: 
*Пътни такси /магистрали, такси тунели, чек пойнт и др./ – 35 евро/ задължително доплащане/
*Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с *покритие 2000 евро – 6.90 лв. / за лица над 65 г. – 13.80 лв; за
лица над 75 г. – 20.70 лв./; 
 *Разходка с корабче във Венеция- 25 евро 
* допълнителна екскурзия до Верона- 20 евро
*Такса престой в Италия – 2-3 EUR на турист на ден (в хотел 2*
и 3*), заплаща се индивидуално на рецепцията на хотела;