Рилски манастир – Рупите – Роженски манастир – Златолист Преподобна Стойна

05 – 07.04.2024 г.
3 дни / 2 нощувки

ЦЕНА: 230 лв  
/за група минимум 18 човека/

Рилски манастир

Рилски манастир

1-ви ден: 

  • Сандански – разглеждане;
  •  Мелник – „Кордупуловата къща“;
  • Рожен – нощувка; Вечеря, Закуска.

2-ри ден:           

Роженски манастир; 
с. Златолист – Стойна Преподобна;
Рупите – комплекс „Ванга“;
Рилски манастир , нощувка.

3-ти ден: 
Рилски манастир – разглеждане, посещение на музея;
Отпътуване за Бургас.

Местността Рупите, известна преди всичко като място, свързано с пророчицата Ванга или Вангелия Гущерова (1911 – 1996 г.), където тя е прекарала последните години от живота си. Пророчицата е известна в цял свят с многобройните сбъднати предсказания, които е изрекла. Разглеждане на храм-паметника „Св. Петка Българска”, построен през 1994 г., наричан църквата на Ванга. Построена със средства, предоставени от Ванга, със стенописите, дело на известния български художник Светлин Русев. 

Посещение на Златолист и църквата „Св. Георги“  построена през 1857г. – нещото, което привлича туристите. Влизайки вътре, няма как човек да остане безразличен към невижданите никъде другаде подобни икони и странни и нетипични стенописи. В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата

Преподобна Стойна. Била е монахиня. Местните жители разказват, че пророчицата твърдяла, че сам Свети Георги я е довел тук. . Една нощ й се явил и й обяснил, че е неин брат. Петричката ясновидка Ванга е единствената наследница на Преподобна Стойна. Това става веднага след смъртта на Стойна – около 1933 година. През годините Ванга праща болни хора на гроба на жената, чиято последователка е. Допълва, че Стойна е три пъти по-силна от нея. Съвременниците на Стойна разказват, че макар и сляпа, подобна на Ванга, тя тичешком качвала стълби, чистела църквата и какво ли още не.
В двора на църквата се извисява явор, за който се счита, че е на повече от 1300 год., а поверието разказва, че заставайки под короната му, болките изчезвали. В двора на закопаната до половината в земята черква има стръкчета златна трева. Поверието разказва, че там, където е стъпил белия кон на Свети Георги, копитата му са позлатили тревите. 

Посещение на Роженския манастир – един от най-интересните и важни религиозни и културни центрове на територията на България. Намира се на 6 км източно от град Мелник. От манастира можете да се полюбувате на рядката екзотична красота на заобикалящата го природа. 
Нощувка в хотела.

Цената не включва:
Входни такси в посещаваните обекти;
Разходи от личен характер;

Допълнителна информация:
Необходими документи: валиден документ за самоличност:
Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 12 пълноплащащи туриста;

Забележки:
* Настаняването в автобуса е по ред на записване
* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.
* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

Можете да резервирате от тук