Тоскана и Чинкуе Терре, Флоренция, Сиена, Пиенца

Болоня – Монтекатини Терме – Флоренция – Лука – Волтера – Сан Джиминяно – Сиена – Пиенца – Монтепулчино – Ферара- Загреб

18-24.05.2020;   31.08-06.09.202005-11.10.2020
ЦЕНА: 595 лв

Не случайно град Волтер пленява Майер и тя го описва в своята поредица Здрач!

Магията сякаш витае във всяко едно селце и градче на тази природно –историческа красота наречена Тоскана!

Медичите кой ли не е въздишал по техните ренансансови шедьоври…! О, Флоренция!

7 дни / 6 нощувки

1 ДЕН: Бургас – Загреб – 1100 км.

Отпътуване от Бургас по посока Сърбия, Хърватия, Словения. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

2 ДЕН: Загреб – Болоня – Монтекатини Терме – 700 км.

Закуска. Отпътуване към Италия. По пътя спирка в Болоня. Град разположен, между река По и Апенините, макар и не толкова бляскав като Флоренция, не толкова пълен с история, като Рим и романтичен, като Венеция, Болоня е успял да натрупа археологична и архитектурна съкровищница. Развиван от етруски, келти и римляни, преди да започне да се самоуправлява през Средновековието. Обиколката ни преминава през Via Indipendenza – главната търговска улица, с Порта Галиера – най старата градска порта в началото на улицата; базиликата Сан Доменико – съкровищница на изкуството с творби на младия Микеланджело, Никола Пизано, Филипино Липи и др.; прочутия фонтан на Нептун; площада “Маджоре” – главния площад на Болоня с базиликата “Сан Петронио”, строена няколко века в чест на покровителя на Болоня – св. Петроний – най-колосалната и импозантна църква в Болоня, останала недовършена и до днес; вътрешния двор на стария Архиджиназио или Университета – най-стария съществуващ в Европа, където са учили доста видни умове и знаменитости – Данте Алигиери и Николай Коперник, Бенито Мусолини, Умберто Еко; площад Свети Стефан. Обиколката продължава с разглеждане на двете средновековни кули Азинели и Гаризенда – заплашително наклонени, но оцелели повече от десет века. Зад построяването им от 1109 г. до 1119 г. не стои нищо повече от човешката гордост на две от местните заможни фамилии, решили да премерят богатство и величие. Преминаване през стария пазар „Куадрилатеро”, където могат да се опитат от всички традиционни кулинарни изкушения. Свободно време. Отпътуване  към Монтекатини Терме и настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН: Монтекатини Терме – Флоренция – Монтекатини Терме – 160 км.

Закуска. По желание и срещу доп. заплащане Ренесансова Флоренция. Отпътуване за Флоренция – блясъка на Ренесанса, столицата на красивата Тоскана, мястото, където творят и работят Микеланджело, Леонардо, Джото, Галилей, Торичели, роден град на Америго Веспучи, Данте, Бокачо, Ботичели и др. Разглеждане с екскурзовод на български език забележителностите на Флоренция: катедралата „Санта Мария – дел – Фиоре” или Дуомо – истински шедьовър и един от символите на Флоренция. Комплексът на Дуомото включва още Камбанарията на Джото и Баптистерия Сан Джовани Батиста – и трите сгради са в списъка на ЮНЕСКО със световно наследство. Разходката ни продължава през квартала на Данте, в посока Понте Векио – каменния покрит мост над река Арно, като се преминава през площада на Синьорията, църквата – пантеон Санта Кроче – образцова смесица от италианска готика и Ренесанс, над която са се трудили имена като Филипо Брунелески и Джорджо Вазари, като Джото, чиито фрески украсяват 16 от църковните параклиси, Антонио Канова, Чимабуе, Лука дела Робия, Андреа Орканя и още много прочути флорентинци. Санта Кроче е последен дом на много прочути личности – в нея са погребани Микеланджело, Галилео Галилей, Николо Макиевели, Джоакино Росини, Лоренцо Гиберти и други. Свободно време в града.Възможност за посещение на галерия Уфици с екскурзовод на български език./с предварително записване в офиса, необходим са минимум 3 ч/ – Галерията е дом на едни от най-великите произведения на изкуството на най-прочутите италиански майстори, като Леонардо да Винчи, Джото, Рафаело, Тициан, Микеланджело, Ботичели, Караваджо, Каналето, Джентиле да Фабриано, Перо дела Франческа и други. Свободно време. Връщане в хотела в Монтекатини Терме.Нощувка.

4 ДЕН: Монтекатини Терме – Пиза – Ливорно – Лука – Монтекатини – 150 км.

Закуска. По желание и срещу доп. Заплащане екскурзия до Лука, Пиза, Ливорно. Отпътуване за Пиза, някогашната морска република, съперничила с Генуа и Венеция. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерията. Свободно време за изкачване на кулата или разходка в Стария град. Отпътуване за Ливорно, морски град в Западна Тоскана, на Тиренското крайбрежие, едно от най–големите италиански пристанища. Разглеждане на Ливорно: Стария град, Катедралата Сан Франческо ди Асизи, Terrazza Mascagni – морската тераса на крайбрежната улица Viale Italia, Символа на града – Паметника на четиримата маври, каменна статуя на Великия херцог на Тоскана Франческо Медичи и четири бронзови фигури, представляващи четирима пирати, оковани във вериги. След обяд продължаваме към Лука – един от най-добре съхранените средновековни градове в Италия, където според легендите се съхранява “Светия образ”, изработен от Никодим от Ариматрея, очевидец на Христовото разпятие. Връщане в Монтекатини Терме. Сред многобройните спа курорти в Тоскана, градчето Монтекатини Терме е интересно с многобройните си плувни и минерални басейни, красиво оформените градини и оригиналната архитектура на неговите бани. Нощувка.

5 ДЕН: Монтекатини – Волтера – Сан Джиминяно – Сиена – Монтекатини – 300 км.

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия „По стъпките на „Здрач“. Отпътуване към Волтера. Тук се намира Етруският музей „Гуарначи“, Площад „Приори“, крепостта и археологическия парк са част от старинната атмосфера на града, който заема важно място в романите на Стефани Майер от поредицата „Здрач“. В нейните книги градчето е убежище на могъщия вампирски клан Волтури. Те живеят под земята и използват красивите сгради, за да примамват туристите, водейки ги към тяхната смърт. После потегляме към Сан Джиминяно – малък крепостен град, намиращ се на хълм. Сан Джиминяно, с множество стари каменни кули, заради които е наричан „средновековният Манхатън“ или градът с „белите кули“. Продължаване за Сиена. Наречен червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато. Най-съвършеният средновековен град в Италия. Ще се озовем в сърцето му, където е разположен „Кампо“ – най-страхотния площад в страната с формата на мида. На този площад се намира величествения градски дворец (Palazzo Pubblico) с неговите пълни с произведения на изкуството зали. До него е разположена Катедралата, един шедьовър на Джовани Пизано, която се явява една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. Връщане в Монтекатини Терми. Нощувка.

6 ДЕН: Монтекатини – Ферара – Загреб – 650 км.

Закуска. Отпътуване към Загреб. По пътя посещение на Ферара – град, който е притегателна сила за най-великите умове на Италианския ренесанс. Това е един забележително планиран ренесансов град, запазил се непокътнат и до днес. Ферара е единственият град от италианските, който има оригинален план и който не е заимстван от Римската структура. Градът не се е развил от към централната си част, а по-скоро покрай бреговете на реката По. Ферара е единствения завършен  ренесансов град. По време на обиколката ще видим: Диамантения дворец на фамилия Есте, също така и Катедралата на Ферара.

7 ДЕН: Загреб – Бургас

След закуска отпътуване за България. Пристигане в Бургас вечерта.

Дата Изхранване Човек в 

двойна стая

Деца до 12г.* Единична стая Трети възрастен
16.03.20 – 20.03.20 Нощувка, 

закуска и вечеря

595.00 лв. 535.00 лв. 745.00 лв. 595.00 лв.
15.06.20 – 19.06.20 Нощувка, 

закуска и вечеря

655.00 лв 589.00 лв. 805.00 лв 655.00 лв
12.10.20 –16.10.20 Нощувка, 

закуска и вечеря

595.00 лв. 535.00 лв. 745.00 лв. 595.00 лв.