Констанца и Сребърна

Констанца и Сребърна

Основан от Траките, преминал през римска и византийска власт, давал подслон и на български ханове, познал дори Симеон Велики, превърнат от османците в столица на вилает и най-силната им крепост на Дунав, а след освобождението съгласно неизгодния за България Берлински договор оставен във владение на Румъния, върнат на България едва през 1940 г Силистра е град с богата история и героично минало. Днес освен историческите реликви, Силистра е известен и с биосферния резерват за водоплаващи птици катокъдроглавият пеликан, малка белочела гъска, патици, мустакат синигер, голяма бяла чапла, ням лебед, малък корморан и др.,
Кюстенджа се смята за най-стария непрекъснато обитаван град в Румъния. Основан в началото на VI век пр.н.е. при Великата гръцка колонизация от заселници от малоазиатския град Милет и първоначално носи името Томи. Пристанището е използвано от гърците за търговия с местното население – гети, скити и келти, което води до разцвет на Томи през III век пр.н.е. Дълго време доминиран от Одриското царство, през 29 година пр.н.е. градът е завладян от римляните. Тук прекарва в изгнание последните осем години от живота си известният римски поет Овидий.
ПРОГРАМА
1ден. 7:00 Отпътуване за Силистра, основан в далечната 106 г., когато по нареждане на император Траян на територията на града е разквартируван XI Клавдиев легион.
– Национален архитектурен резерват „Дуросторум – Дръстър – Силистра”
– Археологически музей, Римска гробница
– Храм Св.Св. Петър и Павел от 1860 г.
– Природонаучен музей, Езерото Сребърна
Свободно време и нощувка в хотел 3 *
2ден. Закуска и отпътуване за Констанца – черноморската перла на Румъния
с 26 вековна история и архитектурни шедьоври от различни епохи:
– площад Овидий с архитектурния музей,
– Музей на мозайките,
– Музей на народното изкуство,
– Джамията Махмуд II,
– Базиликата св. Антоний Падуа,
– Катедралата Св. Петър и Павел, Казиното
– Свободно време за обяд и предколедно пазаруване
Отпътуване за Бургас
ЦЕНА: 95 лв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *