Язовир Студен Кладенец – Каменни гъби – Перперикон – пещера Утробата – язовир Кърджали

23-24 . 07 . 2022г.                    
цена: 165лв.

1ви ден. Отпътуване 7:00ч, 

 • Каменните гъби, с. Бели пласт 

  Каменните гъби, с. Бели пласт

  Каменните гъби – природен феномен, възникнал вследствие на действието на природните сили, след оттеглянето на морето преди повече от 20 млн. години и дооформени от вятъра и метеорологичните условия.
  Всяка цветна нишка в тях носи различен по състав минерал. Един от най-познатите е зеолитът – на който според местните се дължи дълголетието на родопчани.

Перперикон

Отпътуване за Перперикон – тайнствения свещен град на траките от преди 8 000 години. Светилището на Дионис в свещената планина – Родопии, обиталище на най-свободолюбивите траки – сатрите, чиито жреци били бесите.

 

 

 

Въжен мост Лисиците

Въжен мост Лисиците Въженият мост – с. Лисиците над язовир Студен кладенец – най-дългият въжен мост в България 260 м; преход.

 • Кърджали – вечеря, нощувка, закуска.

2-ри ден.

 

 

 

 

 

Пещера Утробата

Пещера Утробата

Пещерата „УТРОБА“ –
преход;
Преди около 3000 години това е бил естествен тесен процеп в скалата, но траките видели знак в него и го дооформили, за да наподобява максимално утробата на тяхната Богиня Майка. В дъното на пещерата има изсечен в скалата олтар, а всеки ден около обяд през процеп в пещерата влиза слънчев лъч. Според вярванията на траките това е символичното оплождане, което Бога Слънце извършва с Богинята Майка, за да съществува и да се възражда светът. 

 • Кораб ресторант "Емона"

  Кораб ресторант „Емона“

  Яз. Кърджали – разходка с корабче – по желание;

 • Бургас.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА,  ВЕЧЕРЯ, НОЩУВКА, ЗАКУСКА, ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ТУРОПЕРАТОРА.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:, входове за посещаваните обекти,разходи от личен характер.